Καμαριώτης

Απόσταση 30 χιλ από το Ηράκλειο

Γραφικότατος οικισμός σε υψόμετρο 620μ. και απόσταση 30χλμ. από το Ηράκλειο, προσιτός από την διακλάδωση πριν τα Σείσαρχα, πάντα στον δρόμο Ηρακλείου- Αξού - Ανωγείων.

Τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι επιστρέφουν για μόνιμη εγκατάσταση, ανακαινίζουν τα παλιά πέτρινα σπίτια και το χωριό ξαναπαίρνει ζωή. Σε κεντρικό σημείο, βρίσκεται η τρίκλιτη, καμαροσκέπαστη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου κτίσμα του 16ου αι. που, σύμφωνα με θρύλο, είχε καμπάνα με χρυσό βόλι και ήχο τρομερό που ακουγόταν μέχρι τα Χανιά. Στο υπέρθυρο της δυτικής πύλης υπάρχει ο λέοντας του Αγίου Μάρκου και στην αψίδα του κεντρικού κλίτους ο δικέφαλος αετός, το οικόσημο της βυζαντινής οικογένειας των Καλλεργών. Η δίκλιτη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας, που βρίσκεται στην άκρη του χωριού, έχει αξιόλογες τοιχογραφίες του πρώτου μισού του 14ου αι., καλής τέχνης και αισθητικής κι έναν τάφο στο εσωτερικό της.

Στην πλατεία του χωριού υπάρχει μια τουρκική βρύση και δίπλα χτιστές ψησταριές, φούρνοι και ρακοκάζανο, όπου γίνονται τα πανηγύρια με μεγάλη συμμετοχή κόσμου.

Χάρτης

Άλλοι ταξιδιωτικοί οδηγοί

{tguide_phototitle_el}

Σφακιά

Παραθαλάσσιος οικισμός με 350 κατοίκους. Έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις επαναστάσεις των Κρητικών κατά των Ενετών και των Οθωμανών και η άγρια φυσιογνωμία του τοπίου της περιοχής πρόσφερε πάντα καταφύγιο στους κυνηγημένους Κρητικούς.

Περισσότερα
{tguide_phototitle_el}

Βαθύπετρο

4χλμ. νότια των Αρχανών, 20 χλμ. νότια του Ηρακλείου, σε υψόμετρο 555 μέτρων, ο Σπύρος Μαρινάτος) ανάσκαψε το 1949 – 1952 μία μινωική αγροικία –έπαυλη του 16ου αι. π.Χ.

Περισσότερα
{tguide_phototitle_el}

Χρωμοναστήρι

Ένα χωριό σε απόσταση 12 χλμ.

από το Ρέθυμνο που ακόμη και σήμερα παραπέμπει στο παρελθόν του.

Περισσότερα
{tguide_phototitle_el}

Άπτερα

Τα Άπτερα βρίσκονται 15 χλμ ανατολικά των Χανίων. Τα τελευταία χρόνια η ΚΕ ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων διενεργεί συστηματική ανασκαφική έρευνα στον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας και σωστικές ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερα
{tguide_phototitle_el}

Μονή Αρκαδίου

Η Μονή Αρκαδίου είναι το ιερότερο σύμβολο του Αγώνα των Κρητικών για την Ελευθερία.

Περισσότερα
Εμπειρίες
Γνωρίζουμε καλύτερα
Ακολουθήστε μας
Ακολουθήστε μας στις σελίδες κοινωνικών δικτύων και μάθετε πρώτοι τα νέα μας
Επικοινωνία

Andreadaki 13-15 Heraklion, Crete
712 01, Greece
Tel.: +30 2810-342222
Fax: +30 2810-342212
e-mail: info@travelcrete.gr
ΜΗ.Τ.Ε. 1039 Ε 6061 01849 01
Office hours: Mon - Fri: 8.30 - 16.30

Ενημερώσεις
Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις προσφορές μας και τα νέα μας

CreditCards